top of page

WEEKLY STANDARDS:

-woensdagavond Stella's Jazz session i.s.m studenten Artez

-donderdagavond Paradigm sessions (free your @ss & the test will follow)


Info over komende evenementen: https://www.facebook.com/stellabystarlightcafe/events/

 

Kom langs en laat je verrassen! Oh ja, voor we het vergeten, het is gratis entree dus we bevelen aan om veel te drinken. Deze agenda ververst, groeit en muteert zeer regelmatig, check hem dus zo vaak mogelijk!

agenda:

- zondag 21 januari aanvang: 16.30

"WonderYears" a tribute to Stevie Wonder.
met: Jasper Blom, Sean Fasciani & Felix Schlarmann


Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht.
Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen.
Maar Stevie's mix van grooves en aanstekelijke melodieën gecombineerd met jazz invloeden is niet alleen geschikt om op feestjes te draaien of keihard in de auto.
Veel van zijn stukken blijken ook een perfecte uitnodiging te zijn voor jazz improvisaties.
Jasper Blom, Sean Fasciani en Felix Schlarmann spelen in een jazzbezetting met sax, bas en drums uitsluitend composities van Stevie Wonder en brengen met hun programma WonderYears een ode aan een van de meest creatieve songwriters van de twintigste eeuw.

Jasper Blom - saxofoon
Sean Fasciani - bas
Felix Schlarmann - drums


- vrijdag 26 januari aanvang: 22.30


Niekse & Julian Hertz

Melancholische indiefolk uit Nijmegen.

Indie-folklorist Niekse speelt melancholische liedjes. Met een rugzak vol bandervaring baant hij zich sinds 2015 solo een weg door een wereld die hem van jongs af aan al fascineert. Zijn geluid is zowel geïnspireerd op traditionele folk/americana als moderne indie, wat samenvloeit tot een sfeervolle, herkenbare mix van de twee.
In maart 2016 bracht hij onder eigen beheer een titelloze EP uit die hij vierde met een lange reeks optredens in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Bovendien is hij medeoprichter en trots lid van het Liedjescollectief.
2017 staat in het teken van het opnemen van een full-length album, waarvan de eerste single “At Least There Will Be Dancing” op 8 februari is verschenen.

Niekse zal die avond bijgestaan worden door onze eigen Arnhemse singer songwriter: Julian Hertz.


- zondag 28 januari aanvang: 16.30

CD presentatie: Bazga

Bazga create intimate and intense moments of music. Lyrical and melancholically melodic, yet on the edge of drifting into rawness, they easily combine different musical influences and backgrounds, ranging from the raw spirit and attitude of post rock to the freedom and colouration of jazz and improvised music in general.

The Band’s original compositions leave enough space for improvisation and interaction between these four protagonists and their instruments, levitating effortlessly, crossing chaotic soundscapes, reuniting in melodic unison, dissolving in calmness mutually.“
 

Evgeny Ring – alto saxophone

Uli Weber – electric guitar

Jort Terwijn – double bass

Hans Arnold – drums

- zondag 4 februari aanvang: 16.30


Lilly King

Lilly King is een band bestaande uit vijf conservatorium studenten die de afgelopen vier jaar elkaar, zowel op het persoonlijk- als het professionele vlak, gevonden hebben.
De band speelt composities met een poëtisch karakter gemaakt op de Nederlandstalige teksten van Annelie Koning. Met een bijzondere bezetting, bestaande uit twee gitaristen, twee drummers en zangeres, creëert de band een sierlijk spel waarin contrasterende klankkleuren en levendige structuren zich tot uiting brengen. Avontuurlijke muziek die de luisteraar meeneemt en tot de verbeelding spreekt!
Gedurende meer dan twee jaar treden zij met elkaar op waarbij ze stralen van enthousiasme en concentratie. Naast regelmatig optredens met elkaar (b.v. De Brebl in Nijmegen, Stella by Starlight in Arnhem en Musis in Arnhem) treden de leden individueel op met andere bands en projecten om nog meer ervaring en expertise op te doen, zoals Annelie Koning die vanwege haar bijzondere stemtechnieken is gevraagd door het Nationaal opera Gezelschap bij de 'young talents'.
Een innemende groep enthousiaste, professionele jonge musici met een zeer eigen stijl en klankkleur!

Annelie Koning - zang
Hanno Folkerts - gitaar
Tommie Sjef Koenen - gitaar
Thomas Jaspers - drums
Moritz Schlomer - drums 

Er zijn geen items in deze lijst

Please reload

bottom of page